Mijn werkwijze

Als VoetreflexPlus ™ therapeut combineer ik de eeuwenoude wijsheid van het Verre Oosten met de moderne wetenschappelijke inzichten van het Westen en mijn ruim kennis van uit mijn beroep als HBO verpleegkundige .

Voetreflex Plus™ therapie is een combinatie van Westerse en Chinese massage technieken. Hierdoor is de behandeling zeer effectief en versnelt het de resultaten. Door massage van de reflexzones van de voet, hand ,hoofd ,oor en rug wordt de energetische doorstroming van het hele lichaam bevorderd.  Het lichaam wordt gerevitaliseerd en blokkades kunnen worden opgeheven. 

Mijn massages stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Hierdoor worden blokkades opgeheven en komt het lichaam weer op een natuurlijke wijze in balans en harmonie.

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van aroma therapie en gebruik warme essentiële oliën die ik zelf samenstel.   

Het behandel traject

De klacht waarvoor u hulp zoekt is bepalend voor het behandel traject. Na een intake gesprek en een diagnostiek onderzoek, wordt er een plan opgesteld voor meerdere behandelingen.

Een behandeltraject richt zich in de eerste plaats op de klacht(en) die u heeft. Het traject bestaat uit een intake consult en aansluitend 5 à 6 behandelingen. Vooraf invullen van een vragen lijst (digitaal of per post)

Intake

 • Eenintake gesprek n.a.v.vragen lijst
 • Een diagnostiek massage 
 • Plannen van het behandel traject·         .

Behandel traject

 • De eerste 2 à 3 behandelingen worden kort op elkaar gepland:
  bij voorkeur met steeds 2 weken er tussen afhankelijk van u klacht.
 • Vervolgens wordt de periode tussen de behandelingen verlengd.
 • Regelmatig wordt de voortgang besproken. Indien nodig wordt het
  behandelplan bijgesteld.
 • Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten voor volwassenen.
 • 30 tot 45 minuten voor kinderen/baby's.

Dossier

Het behandelplan wordt door mij opgesteld aan de hand van de informatie uit de intake consult. Dit plan  wordt met u besproken. Het behandelplan, notities over het verloop van de behandelingen en andere informatie van u of bijvoorbeeld van uw huisarts komen in een dossier te staan. U mag dit altijd inzien. Het dossier en behandel traject is strikt confidentieel .